Сироватковий протеїн: найпопулярніші питання

Сироватковий протеїн: найпопулярніші питання

24.11.2015

Давайте розберемося в одній із найпопулярніших добавок на ринку - сироватковому протеїні. Дізнаємося, що це таке, яким чином він приносить Вам користь і чи допустимо його використовувати при лактозній непереносимості.

Що таке сироватковий протеїн?


Сироватка є "повноцінним" білком. Вона містить усі незамінні амінокислоти, які людський організм вимагає для належного функціонування та відновлення. Цей продукт є джерелом багатим на амінокислоти, що мають розгалужену ланцюг (L-ізолейцин, L-валін, L-лейцин). Це високоякісне джерело білка, яке знаходиться в молочних продуктах, на сьогоднішній день абсолютно легко знайти у продажу у вигляді харчової добавки.

 

Сывороточный протеин: самые популярные вопросы 

  Які переваги сироваткового протеїну?

Він є одним з найбільш високоякісних джерел білка і ідеальним вибором для чоловіків і жінок різного віку. Сироватка тільки забезпечує незамінними амінокислотами з розгалуженим ланцюгом професійних спортсменів, але також допомагає відновленню тканин м'язів та їхній відмінній функціональності.

Сироватковий протеїн швидко всмоктується завдяки своєму короткому ланцюгу амінокислот, який забезпечує оптимальне відновлення та зростання. Численна користь цього продукту для здоров'я включає такі області, як контроль вагових показників, серцево-судинних захворювань, здоров'я кісток, багато інших.

  Чим відрізняються ізолят та концентрату сироваткового протеїну?

Згідно з Управлінням з контролю за продуктами та ліками, ізолят сироваткового протеїну є натуральним молочним порошком, що складається щонайменше з 90% білка. Цей продукт містить 25 г білка в кожній 30-грамовій порції (з урахуванням ароматизаторів).

Як джерело білка, ізолят містить більше білка, ніж концентрат, який має близько 80% білка. Крім того, ізолят сироваткового протеїну практично не містить у складі цукру, лактози або жиру. Незважаючи на те, що саме ізолят має у складі більше білка, концентрат сироваткового білка все ж таки є найбільш економічним варіантом добавки.

  Якщо концентрат сироватки містить 80% білка, тоді інші 20%?

Кожен порошок протеїну, це сироватка, соєві суміші, казеїн і т.д., містить вологу. Насправді, 5% загальної ваги порошку завжди становить вода. Ще 3-5% становлять природні мінерали. Інші 10-12% є поєднанням вуглеводів і жирів.

  Чи пастеризований протеїновий порошок?

Порошок сироваткового протеїну складається з пастеризованого незбираного молока, як основна сировина, однак, сироватка обробляється при досить низькому температурному режимі в стерильному середовищі, щоб запобігти білковій денатурації, оскільки вона може бути денатурована при нагріванні.

Високий температурний режим (наприклад, обробка високими температурами вище 72°С, яка має на увазі процес пастеризації) здатна змінити природні властивості білків у молочній сироватці. Коли природний білок сироватки не агрегує при окисленні молока, денатурація білка може викликати гідрофобні взаємодії з іншими білками і утворює білковий гель.

 

Сывороточный протеин: самые популярные вопросы

  Яка дата закінчення терміну дії сироваткового протеїну?


Усі протеїнові продукти у сироватці мають зазначений термін придатності на етикетці чи упаковці. Вживання простроченого білкового компонента може викликати розлад шлунка або більш жорсткі наслідки через додаткові наповнювачі, що зіпсувалися, в порошку сироваткового білка, таких як барвників і ароматизаторів.

Імовірність того, що Вам стане погано від цього продукт через мікробактеріальне зростання досить низька, оскільки сироватка зберігається у вигляді порошку в непрозорому контейнері без доступу води та вологи. Хоча сироваткові білкові продукти містять низький показник жиру, якщо такі і присутні, наприклад, в концентраті сироваткового протеїну або суміші молочної сироватки, жир може зіпсуватися через хімічне розкладання жирних кислот при взаємодії з киснем у повітрі. Найкраще суворо дотримуватися термінів придатності виробника, щоб на 100% відчувати себе у безпеці.

Чи можна вживати сироватку тим, хто непереносить лактози?


Ізолят сироватки практично не містить лактозу, але може містити незначну кількість трасування (<0,5 г на порцію). Більшість людей, які страждають на непереносимість лактози, абсолютно безпечно можуть вживати сироватку без будь-яких негативних ефектів побічного характеру, проте тут необхідно проконсультуватися у практикуючого лікаря, перш ніж вирішити приймати такі продукти, особливо, якщо є будь-які сумніви з цього приводу.

Чому сироватковий протеїн містить невелику кількість соєвого лецитину?


Сироватковий протеїн містить зовсім невелику кількість соєвого лецитину, що допомагає йому легко та повністю розчиняються у харчових продуктах та напоях. Це перетворює висококонцентрований розчин білка на повністю розчинний порошок у рідині, готовий для замішування різноманітних варіантів коктейлів та страв.

Процес повного розчинення зазвичай відбувається за допомогою соєвого лецитину (природний компонент, який присутній у багатьох харчових продуктах) у невеликих кількостях трасування (<1%), які злегка змащені на частинки сироватки у процесі розпилювального сушіння, що дозволяє легко диспергуватися білку у воді.

Bodybuilding.ua — протеїн купити Київ, протеїн купити україна за найкращими цінами.

Поділитися:

Останнє в розділі