Суперфуди, які варто додати до раціону цієї весни
З настанням моди на все натуральне серед прихильників здорового харчування з'явився термін superfood. Офіційного визначення, що таке superfood, немає – по суті, це всі продукти рослинного походження, які у натуральному вигляді містять дуже високу концентрацію корисних для організму речовин: вітамінів, мінералів, антиоксидантів. Детальніше про найкращі суперфуди, які обов'язково треба додати у літній раціон, розповідаємо у статті!
Ягоди годжі
Також відомі як «вовчі ягоди». Плоди містять 18 видів амінокислот, 21 рідкісний мінерал, а також великі дози вітамінів A, B1, B2, B6 та Е. Вміст вітаміну С у ягодах годжі в сотні разів більший, ніж у цитрусових. Вживання ягід зміцнює імунну систему, підтримує здоров'я печінки та нирок, зміцнює судини, очищає кров, покращує стан шкіри, а також благотворно впливає на чоловіче та жіноче лібідо.
Насіння конопель
Насіння багате магнієм, калієм, залізом, білком, жирними кислотами омега-3, 6 і 9. Насіння можна їсти самі по собі, а також додавати в салати. При регулярному вживанні вони здатні зменшити рівень холестерину, високий кров'яний тиск, допомогти при захворюваннях шкіри, поліпшити стан волосся. Насінням конопель можна посипати салати та випічку, а конопляною олією — заправляти приготовані страви.
Какао-боби
Сирі какао-боби багаті на кальцій, магній, калій, залізо, вітаміни В1, В2, РР. Антиоксидантів у бобах у 20 разів більше, ніж у зеленому чаї. Вживання бобів зміцнює серцево-судинну систему, підвищує активність мозку та покращує настрій, допомагає впоратися зі стресом та депресивними станами. З бобів какао готують усі шоколадні вироби. Так як у шоколадних батончиках міститься багато цукру, жиру та молока, вживати боби варто в натуральному вигляді, додаючи в рослинне молоко, мюслі та смузі.
Спіруліна
Цю неморську водорість вважають головним суперфудом нашого часу. У ній містяться рослинний білок, комплекс амінокислот та мінеральний комплекс, які легко засвоюються організмом, а також біологічно активні рослинні компоненти. Цей продукт – чемпіон з вмісту вітамінів А, С, Е, В1, В2, ВЗ, В5, В6, В8, В9, В12. Порошок водорості додають до різних страв або приймають у капсулах. Вважається, що споживання спіруліни стимулює імунну систему, знижує холестерин, підвищує працездатність, очищує організм від шлаків та токсинів.
Ягоди асаї
Ягоди асаї містять більше антиоксидантів, ніж будь-яка інша рослина на землі. До їхнього складу входить комплекс мінералів, жирних кислот омега-3, 6, 9, клітковина та вітаміни А, В1, В2, В3, С, Е, D. Вчені вважають, що вживання цієї ягоди сприяє продовженню краси та молодості. Ягода асаї уповільнює процеси старіння, виводить токсини, знижує рівень холестерину в крові, нормалізує тиск, перешкоджає розвитку ракових клітин, тонізує, значно покращує стан шкіри, волосся та нігтів.
І це далеко не всі суперфуди, які можна вживати для здоров'я та задоволення! Більше корисної інформації про здорове харчування шукайте у нашому блозі! Бажаємо успіху!