Корисний рецепт: протеїновий тірамісу
10.02.2017
Тірамісу – класичний італійський десерт. В оригінальному рецепті багато цукру, вершкового масла|мастила|, жирних вершків. Цей фітнес-рецепт тірамісу набагато простіше зробити, а ще він дасть багато протеїну, без простих вуглеводів та мононасичених жирів.
Час підготовки: 20 хв.
Час приготування: 6-8 годин (залишити на ніч у холодильнику).
Порції: 4.
Складові
- Печиво "Савоярді" (Дамські пальчики) з сахзамом - 1 упаковка (100 грам).
- Нежирний йогурт - 735 грам.
- Сироватковий протеїн без смаку або з улюбленим смаком – 4 столові ложки.
- Ванільний екстракт – 1,5 чайні ложки.
- Екстракт стевії – 4-5 крапель, за бажанням.
- Молота кориця - 2 чайні ложки.
- Какао-порошок – 2 чайні ложки.
- Міцна кава – 230 грам.
- Чорний шоколад без цукру – 280 грам.
Примітка. Стевію можна замінити медом або будь-яким підсолоджувачем. Однак це збільшить кількість вуглеводів. Ви можете забрати підсолоджувач, якщо використовуєте солодкий протеїновий порошок.
Поживні речовини на порцію.
- Калорії: 264.
- Протеїн: 28 грам.
- Вуглеводи: 34 грами.
- Жири: 3 грами.
Приготування
- У великій мисці з'єднайте йогурт, порошок протеїну, ванільний екстракт і (опціонально) стевію.
- Змішайте за допомогою міксера приблизно 45-60 секунд до повної однорідності.
- Вмочіть печиво, по 1-й штуці за раз, в каву. Помістіть на дно у формі 20*20 см. Для нижнього шару використовуйте 1/3 печива.
- Змастіть печиво третю рідку суміш, присипте корицею (1 ч. л.) і какао (1 ч. л.).
- Викладіть печиво для другого шару.
- Змастіть другий шар сумішшю, попередньо додавши до неї тертий чорний шоколад.
- Поставте в холодильник проти ночі. Прикрасьте готову страву несолодкими збитими вершками.