Корисний рецепт: протеїновий тірамісу

Корисний рецепт: протеїновий тірамісу

10.02.2017

Тірамісу – класичний італійський десерт. В оригінальному рецепті багато цукру, вершкового масла|мастила|, жирних вершків. Цей фітнес-рецепт тірамісу набагато простіше зробити, а ще він дасть багато протеїну, без простих вуглеводів та мононасичених жирів.

Час підготовки: 20 хв.

Час приготування: 6-8 годин (залишити на ніч у холодильнику).

Порції: 4.

Складові
  • Печиво "Савоярді" (Дамські пальчики) з сахзамом - 1 упаковка (100 грам).
  • Нежирний йогурт - 735 грам.
  • Сироватковий протеїн без смаку або з улюбленим смаком – 4 столові ложки.
  • Ванільний екстракт – 1,5 чайні ложки.
  • Екстракт стевії – 4-5 крапель, за бажанням.
  • Молота кориця - 2 чайні ложки.
  • Какао-порошок – 2 чайні ложки.
  • Міцна кава – 230 грам.
  • Чорний шоколад без цукру – 280 грам.

Примітка. Стевію можна замінити медом або будь-яким підсолоджувачем. Однак це збільшить кількість вуглеводів. Ви можете забрати підсолоджувач, якщо використовуєте солодкий протеїновий порошок.

Поживні речовини на порцію.
  • Калорії: 264.
  • Протеїн: 28 грам.
  • Вуглеводи: 34 грами.
  • Жири: 3 грами.
Приготування
  1. У великій мисці з'єднайте йогурт, порошок протеїну, ванільний екстракт і (опціонально) стевію.
  2. Змішайте за допомогою міксера приблизно 45-60 секунд до повної однорідності.
  3. Вмочіть печиво, по 1-й штуці за раз, в каву. Помістіть на дно у формі 20*20 см. Для нижнього шару використовуйте 1/3 печива.
  4. Змастіть печиво третю рідку суміш, присипте корицею (1 ч. л.) і какао (1 ч. л.).
  5. Викладіть печиво для другого шару.
  6. Змастіть другий шар сумішшю, попередньо додавши до неї тертий чорний шоколад.
  7. Поставте в холодильник проти ночі. Прикрасьте готову страву несолодкими збитими вершками.

Поділитися:

Останнє в розділі