7 секретів приготування страв, які має знати кожен бодібілдер

7 секретів приготування страв, які має знати кожен бодібілдер

04.03.2016

Втомилися від одноманітного спортивного харчування? Ці 7 секретів приготування їжі допоможуть Вам оновити звичайні страви, максимально покращивши їх смакові якості, зручність підготовчого процесу та результати після вживання!

  

 

Дійсно, важливо мати таку схему дієти, яка відповідає цілям Ваших тренувань. Вам потрібен надійний план харчування, щоб отримати бажані результати.

Надзвичайно важливо мати надійний раціон, але це не означає, що потрібно їсти їжу, в якій відсутні смакові особливості та її просто неможливо їсти!

Ось деякі з найкращих способів приготування їжі, що точно відрізняється від звичайних стереотипів їжі для бодібілдерів.

1. Приготування у повільноварці

Швидше за все, в останній раз Ви їли їжу, яка була підготовлена ​​за допомогою повільного варення, у будинку своєї бабусі. Така технологія дуже нагадує приготування печі. Але не варто так швидко унеможливлювати методи своєї бабусі! Вона, зрештою, набагато мудріша, ніж Ви! Приготування методом повільного варення є чудовим способом створити дивовижну страву. Повільноварки часто є окремим приладом або представлені як функція в мультиварці. Використовуючи повільноварку, Ви можете готувати собі обід на тиждень лише в одній каструлі! Найприємніше те, що Ви закидаєте м'ясо, овочі та приправи в одну каструлю, а потім встановлюєте час і забуваєте, поки вона приготує їжу наприкінці дня.

Почніть з кілограма м'яса, наприклад, три або чотири курячі грудки, додайте до нього трохи рідини та приправ, киньте пару упаковок Ваших улюблених заморожених овочів, поріжте картоплю або моркву, або навіть додайте трохи рису, потім увімкніть повільноварку і підіть займатися своїми справами. Це дійсно так просто та смачно!

 

 

2. Рисоварка

Рис є основним продуктом у будь-якій здоровій схемі раціону, припускаючи, що Ви не дотримуєтеся «палео» дієти. Якщо ви є серйозним любителем проводити час на кухні, приготування рису в значному обсязі, ймовірно, стане частиною вашої трудомісткої рутини. Немає необхідності уважно стежити за своїм рисом на плиті, щоб переконатися, що він не перевариться занадто або вода не википить у той час, коли Ви займаєтесь рештою готування, якщо Ви обзаведетесь рисоваркою.

Рисоварки є відмінним способом приготування рису у великому обсязі і найкращою їх частиною є те, що, як і в повільноварці, все, що Вам потрібно зробити тут, це встановити час і забути про весь процес, а пристрій сам буде готувати рис чудово кожного наступного разу. . Як додатковий бонус, Ви можете готувати свої овочі на пару в більшості рисоварок!

Якщо Ви втомилися від одноманітного рису, шукайте нові варіанти додавання інших ароматів з мінімальним додаванням калорій. Можна використовувати курячий, яловичий або овочевий бульйон замість води в рисоварці для приготування рису. При додаванні двох кухлів курячого бульйону Ви додаєте лише 10 додаткових калорій до свого рису. Це не так вже й багато для приємного смаку!

 

 

3. Свіжі трави

Ви можете готувати істинно чудові страви за допомогою зелені. Якщо Ви втомилися від несмачної їжі або від одного і того ж гострого соусу, необхідно спробувати використовувати свіжі трави. Сушені трави будуть відігравати особливу роль у будь-якій страві, але Ви не отримаєте такого ж інтенсивного аромату, який можна отримати від свіжих.

Існує не так вже й багато страв, які не будуть миттєво покращені за допомогою зелені; тільки не забудьте додати їх у потрібний момент процесу приготування страви. Якщо Ви збираєтеся використовувати свіжі трави, необхідно знати різницю між твердими та м'якими травами.

Жорсткі трави мають тверді деревні стебла, такі як розмарин, чебрець, орегано, і вони повинні додаватися до страви на самому початку процесу приготування. М'які трави, як кріп, естрагон, базилік, кінза, петрушка, мають м'які стебла і повинні додаватися пізніше, щоб тепло не зіпсувало тонких ароматів у процесі приготування.

 

 

 

4. Прискорений маринад

Чи відкрили Ви собі маринування м'яса? Адже, це є чудовим способом зробити його смак дивним і запобігти його висиханню. Обов'язково використовуйте цей спосіб! Ті з Вас, хто знайомий з маринуванням, можливо, в якийсь момент не раз стикався з розчаруванням у момент приготування їжі, коли забув замаринувати її заздалегідь, адже цей процес зазвичай займає півдня, а то й до 48 годин.

Можливо, Ви знаєте, що можна скоротити кількість часу маринування за допомогою вакуумного ущільнювача для Вашого м'яса. При видаленні повітря з контейнера або пакету, в якому ви маринуєте своє м'ясо, ви змушуєте м'ясо поглинати маринад значно швидше. Цей прийом особливо підходить, якщо Вам не вистачає часу і маєте великі запаси м'яса для приготування.

Ви можете створювати свої власні маринади за допомогою поєднання соусу з оцтом, вином, ананасовим соком, соком цитрусових чи папайї, оливковою олією, деякими травами та спеціями. Або Ви можете придбати готові маринади.

5. Смажене та овочі гриль

Гриль можна використовувати не лише для м'яса! Якщо Ви втомилися від парових та сирих овочів, спробуйте приготувати їх за допомогою гриля! Використовуйте такі овочі, як броколі, цвітну капусту, солодкий перець, кабачки, спаржу, цибулю, полийте їх оливковою олією та посипте сіллю, нарізаними травами та перцем, щоб надати овочам нових рівнів ароматів.

Головне, у чому Вам необхідно переконатися, що гриль або духовка нагріється правильно, щоб аромати збереглися у Ваших овочах. Поріжте свої овочі таким розміром, щоб вони залишалися досить великими і потім не провалювались крізь грати гриля. Якщо Ви вирішили готувати свої овочі у духовці, обов'язково підігрійте жаровню та встановіть у духовці температуру на 230-260 градусів, поки готуєте свої овочі.

 

6. Цитриси

Відмінний спосіб додати трохи родзинки до будь-якої страви, додати свіжий сік цитрусовий. Цитрусові є відмінним варіантом додавання різних смакових особливостей до Ваших страв, не дбаючи про затримку води, яка Ви зазвичай можете походити від значної міри посолу своїх продуктів. На додаток до додавання аромату, Ви отримуєте здорову користь від цитрусових, таку як вітамін С та інші потужні поживні речовини, які захищають Вас від хвороб.

Кращими стравами для використання цитрусових є салати, як доповнення, терпкий соус, маринади, як частина компонента кислоти/ферменту, і для доповнення свіжоспечених морепродуктів. Не забудьте скористатися цедрою для Ваших страв! Якщо Ви не прагнете отримати дуже виражений аромат, який зазвичай виходить від використання соку, можна додати трохи цедри, щоб дати натяк використання цитрусових у своїй їжі.

7. Переваги протеїнових коктейлів

Якщо Ви вже читали раніше якісь із наших статей про харчування, Ви повинні знати, що варто бути прихильником отримання своїх макро-поживних речовин, в першу чергу від реальних, цілісних продуктів. І тільки потім, повинна доходити черга до вживання добавок для заповнення будь-яких харчових прогалин. Білкові коктейлі пройшли довгий шлях свого вдосконалення, але вони ще далекі від кулінарних шедеврів.

Крім того, протеїновий коктейль, зроблений із сироваткового білка та молока, незрівнянний у живильному плані з повноцінним харчуванням, що містить джерела білка, вуглеводів, овочів та здорових жирів. Тим не менш, Ви можете з впевненістю доповнювати свій грамотно спланований раціон протеїновими коктейлями, які мають дивовижний смак та забезпечують усіма необхідними речовинами на додаток до звичайної їжі.

Коли Ви розглядаєте варіант використання протеїнового коктейлю, почніть із протеїнового порошку на вибір. Багато спортсменів віддають перевагу ізолятам сироваткового протеїну, оскільки він легко перетравлюється. Можна вибирати улюблені смаки, дотримуватись шоколадного та ванільного поєднання з приємними, але легкими смаковими якостями.

Далі розгляньте варіанти додавання до коктейлю різних рідин. Деякі з бажаних варіантів рідин можуть стати кокосова вода, холодний Chai чай, кава з льодом, трав'яні чаї та альтернативи коров'ячому молоку, як мигдальне молоко, кокосове молоко, конопляне молоко. Вони значно змінюватимуть смакові якості коктейлю без додавання безлічі калорій.

Ви можете не використовувати такі коктейлі, якщо Ви не шукаєте заміну їжі або просто не маєте блендер. Але, якщо дійсно хочете використовувати протеїнові коктейлі, у тому числі, для часткової заміни їжі, то можете додавати в пару жмень ягід або банан, можливо трохи арахісової/мигдальної олії, жменя шпинату, який є майже несмачним, поки не змішається з іншими компонентами.

Варіанти приготування коктейлю безмежні з блендером та власною уявою! Наприклад, додайте в коктейль консервований або свіжий гарбуз, мигдальне молоко, ванільний екстракт, корицю, мускатний горіх, ванільний порошок, протеїновий порошок та кокосове масло. Смакові якості будуть чудовими!

Найкраще харчування - найкращі результати

Є сотні можливостей для людей, які намагаються харчуватись у здоровому напрямку. І не рідко трапляється, що Ви потрапляєте в рутину їжі, вживаючи ту саму їжу знову і знову, будучи впевненим, що здорове харчування є нудним і прісним.

Звільніться від цього мислення і почніть користуватися харчовим розмаїттям, застосовуючи різноманітні щотижневі прийоми для приготування їжі! Коли Ви насолоджуватиметеся стравами, тоді й легше дотримуватися свого плану раціону.

Поділитися:

Останнє в розділі