4 літні рецепти на грилі, перед якими ви не зможете встояти

4 літні рецепти на грилі, перед якими ви не зможете встояти

08.07.2016

 

Не може бути кращого часу, ніж літня тепла погода, щоб вирватися на вулицю та приготувати страви на грилі на свіжому повітрі. Вони багаті на білок, мають бездоганний смак, і готові остудити будь-який спекотний літній день.

1. Лосось на грилі

Лосось є одним із кращих варіантів білка для додавання до раціону. Це ароматна риба, наповнена здоровими омега-3 жирними кислотами і досить ситна, щоб надати вам тривалу енергію. Коли справа доходить до приправ, тут не варто надто фантазувати; не застосовуйте будь-яких надмірностей! Навіть трохи приправ можуть лише зіпсувати вишуканий смак цього продукту.

СКЛАДОВІ

  • Філе лосося 4 шт. або приблизно 500г
  • Олія оливкова 1 ст.л.
  • Паприка суха 1 ст.л.
  • Морська сіль та перець

Схема приготування

- Встановіть гриль чи духовку на 180С.

- Натріть філе приправами, щоб вони були повністю ними покриті.

- Покладіть філе на гриль або на аркуші для випічки і запікайте близько 15 хвилин або поки філе приготується.

 

ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ

Розмір порції: 1 філе

Вихід: 4 порції

Кількість на порцію

Калорії 237

Жири 12г

Вуглеводи 0г

Білки 31г

 

 

1. Шашлик з креветок та авокадо

Що може бути краще ніж м'ясисті креветки на грилі? Як щодо авокадо на грилі? Цей легкий рецепт приготування на грилі вимагає мінімальних інгредієнтів, але має дуже чудовий смак. Киньте трохи перцю та цибулі і полийте все лаймовим соком. Продукти повинні постояти у такому маринаді приблизно 30 хвилин. І найприємніший момент: цей рецепт відповідає кулінарному додатку FitMenCook, а саме, його правилу страв з 3 кольорів.

Що це таке, спитаєте ви? Вимога, згідно з якою, ви повинні їсти, принаймні, три різних кольори в кожному прийомі їжі. Кольори можуть бути лише з овочів, фруктів, зерна, бобових культур. Тварини білки не входять сюди.

СКЛАДОВІ

  1. Креветки 500г
  2. Великий стиглий авокадо, але твердий 1-1/2 шт.
  3. Червоний болгарський перець 1шт
  4. Помаранчевий болгарський перець 1шт.
  5. Жовтий болгарський перець 1шт
  6. Червона цибуля 1шт
  7. Часник 1 ст.л
  8. Кайєнський перець 1 ч.л.
  9. Морська сіль та перець

Маринад

  1. Оливкова олія холодного віджиму 1/2 ст.л
  2. Сік одного великого лайма
  3. Яблучний оцет 1 ст.
  4. Натертий імбир 1/2 ст.
  5. Натертий часник 1/2 ст.л
  6. Кінза, дрібно нарізана 1/8 склянки
  7. Морська сіль та перець


Схема приготування

- Встановіть гриль чи духовку на 200С

- Замочіть дерев'яні шампури у воді протягом щонайменше 15 хвилин

- Наріжте овочі та авокадо на великі шматки. Очистіть креветки, залишивши хвости. Змастіть їх часником, кайенським перцем, сіллю та звичайним перцем

- Зберіть шашлик. Можна використовувати шматки червоної цибулі як торцеві кришки, але ви можете зробити свій власний рецепт і додати ваші улюблені овочі по сезону. Вибирайте волокнисті овочі, тому що вони краще насичують і, швидше за все, добре зволожують у сильну спеку

- Змастіть гриль оливковою олією

- Помістіть шашлик на гриль і запікайте близько 8-10 хвилин. Переверніть шашлик на інший бік, і знову запікайте 8-10 хвилин

- У мисці змішайте інгредієнти для маринаду

- Коли шашлик приготується на грилі, полийте його додатковим маринадом і одразу подавайте

 

ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ

Розмір порції: 1 шашлик

Вихід: 5 порцій

Кількість на порцію

Калорії 256

Жири 12г

Вуглеводи 14г

Білки 22г

 

 

 

1. BBQ-гриль макарони з сиром та спаржею

Якщо ви шукаєте варіант епічного гарніру для вашого майбутнього барбекю або пікніка, тут ви його знайдете. Це здоровий варіант класичної їжі, що перенесений на сходинку вище. Розмістіть ємність для запікання на грилі прямо біля м'яса та овочів, а потім насолоджуйтесь епічним грилем у його чудовому варіанті. Я гарантую, ця неймовірна страва зробить ваше життя прекраснішим.

СКЛАДОВІ

  1. Сира кіноа паста або пшенична 120г
  2. Нарізана спаржа 2 склянки
  3. Червона цибуля, четвертинки 1/3 склянки
  4. Смужки бекону 3шт
  5. Подрібнений часник або пастоподібний 1 ст.
  6. Несолоний курячий бульйон 1 склянка
  7. Борошно кіноа або пшеничне 2 ст.л
  8. 2% грецький йогурт 1/2 склянки
  9. Сир із козячого молока 1/3 склянки
  10. Свіжий розмарин порізаний 1 ст.л.
  11. Знежирена моцарелла 1/2 склянки
  12. Хлібна суха крихта 4 ст.л.
  13. Морська сіль та перець
  14. Кокосова олія, скільки потрібно


Схема приготування

- Встановіть гриль на 180С градусів

- Приготуйте пасту, відповідно до інструкції на упаковці, і відкласти убік

- Полийте сковороду кокосовим маслом та прогрійте її до середньої або високої температури

- Обсмажте часник, червону цибулю та бекон разом у неглибокій сковороді протягом приблизно 4 хвилин, або доти, доки червона цибуля не побуріє, а краї бекону стануть хрусткими.

- Додайте в курячий бульйон борошно, грецький йогурт і сир з козиного молока, і дозвольте цьому соусу трохи поваритись на повільному вогні.

- Змішайте з приготовленою пастою нарізану спаржу та свіжий розмарин. Ретельно перемішайте, а потім зніміть із вогню.

- Вилийте вміст у форму для випікання. Краще використовувати чавунну форму

- Посипте моцарелою та хлібною крихтою.

- Випікайте протягом мінімум 20 хвилин, або поки крихти хліба не стануть коричневими.

 

ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ

Розмір порції: 1 тарілка

Вихід: 4 порції

Кількість на порцію

Калорії 258

Жири 7г

Вуглеводи 35г

Білки 18г

 

 

 

1. Стейк із часником та лаймовим маринадом

З того часу, як я обзавівся грилем, я особливо полюбив стейк. Мало того, що це один із найпісніших варіантів білкової їжі, рекомендованих Американській асоціації серця, його також практично неможливо зіпсувати. Біфштекс з яловичої пашини є не просто пісним м'ясом, але вам також не доведеться турбуватися про те, що він буде надто жорстким після приготування. Розгляньте та спробуйте його для себе.

Складові

  1. Стейк із пашини з жирним прошарком 1кг
  2. Подрібнений або пастоподібний часник 1 ст.
  3. Суха паприка 1-1/2 ст.л
  4. Червоний перець пластівцями 1-1/2 ст.л
  5. Чорний перець 2 ст.л
  6. Морська сіль 1 щіпка
  7. Оливкова олія
  8. Свіжа нарізана петрушка
  9. Сік лайма


Схема приготування

- встановити гриль або духовку на 135С

- Побризкайте стейк оливковою олією. Додайте приправи та утріть їх у м'ясо

- Поставте стейк на гриль з лицьовою стороною вниз, або помістіть стейк у духовці на деко

- Готуйте м'ясо протягом 18-20 хвилин, потім переверніть його і дайте запікатися ще 7-10 хвилин. Зменшіть високу температуру на грилі, а також дозвольте постояти м'ясу ще на ньому і ввібрати аромат деревини ще протягом 5-7 хвилин. Якщо готуєте на електричному грилі або духовці, тоді просто готуйте, поки м'ясо дійде до бажаної готовності. Більшість людей віддають перевагу стейку з пашини, приготованому способом "medium rare" - середньої прожарки.

- Зніміть з вогню, посипте свіжою петрушкою і полийте соком лайма. Нарізайте поперек волокон і насолоджуйтесь!

 

ХАРЧОВА ЦІННІСТЬ

Розмір порції: 240г

Вихід: 5 порцій

Кількість на порцію

Калорії 281

Жири 13г

Вуглеводи 0г

Білки 38г

 

 

Поділитися:

Останнє в розділі