09.02.2017
Під час сушіння вам потрібна підтримка, щоб стримувати апетит і підвищити спалювання жиру до максимуму? Тоді дізнайтеся більше наукових фактів про капсаїцин – речовину з перцю чилі.
Фітохімічна речовина капсаїцин відповідає за гострий і пряний смак перцю чилі. Також він має унікальний вплив на наше здоров'я:
Останні епідеміологічні дослідження показали, що майже півмільйона людей, які споживають чилі, мають знижений ризик захворіти на хронічні захворювання, особливо на ракові та серцеві.
Дослідження показали, що позитивний вплив капсаїцину на термогенез вищий у людей з переважанням коричневої жирової тканини. Доведено, що постійний прийом капсаїцину підвищує рівень коричневої жирової тканини в організмі. Це означає, що, приймаючи капсаїцин, легше посилити термогенез. Саме коричнева жирова тканина виробляє тепло та перетворює жир на калорії.
Споживання капсаїцину знижує апетит та загальну кількість їжі, що необхідно для зниження ваги та підтримки здоров'я. Хоча ці властивості капсаїцину вказані у дослідженнях, не ясно точно, як саме речовина діє.
Як уже сказано, капсаїцин впливає на вироблення норадреналіну. Стимуляція рецепторів цього гормону впливає почуття ситості. Додатково капсаїцин підвищує рівень шлункового гормону GLP-1, який активує зони мозку, що знижують почуття голоду. Більше того, продовжується відчуття ситості після їди.
Капсаїцин знижує рівень холестерину, а також активує системну вазодилатацію (розслаблює стінки судин). Водночас ці ефекти покращують кровообіг, серцевий ритм, підтримуючи чудове здоров'я.
Додатково до зниження холестерину, прийом капсаїцину підвищує вироблення та активність ферменту оксиду азоту – синтази. Це призводить до вироблення оксиду азоту, що розслабляє судини та стимулює кровообіг.
Капсаїцин таким чином стимулює роботу серця та судин під час тренувань, підвищуючи загальну продуктивність. А триваліша тренування сприяє витраті калорій.
Інший позитивний вплив капсаїцину на загальне самопочуття – його виняткова здатність роз'єднувати звичний метаболічний процес окиснення поживних речовин від синтезу енергії.
Це може бути використане для підвищення витрати енергії у процесі термогенезу. В інших тканинах, наприклад, печінки або серця, ця властивість покращує здоров'я, знижуючи вироблення вільних радикалів, що виробляються в процесі окислення жирів та вуглеводів.
Зниження рівня вільних радикалів призводить до здоров'я найважливіших біомолекул, необхідних функціонування клітин, особливо ДНК. Додатково антиоксидантний захист знижує запалення та ризик розвитку хронічних захворювань.
08.04.2023
Доставка найкращих спортивних добавок по всій території України.
08.04.2023
Найкращі мінерали та спортивні добавки, доставка по всій Україні.
27.02.2023
Спортивні добавки та смачні солодощі без цукру з доставкою по всій Україні!