Зміцніть своє здоров'я із цими 3 осінніми продуктами!

Зміцніть своє здоров'я із цими 3 осінніми продуктами!

08.11.2016

Сезон швидко змінюється, і тому треба максимально скористатися його щедрістю. Запасіться цими зоряними осінніми продуктами та отримуйте величезну користь для здоров'я!

Включення до раціону фруктів та овочів протягом усього дня має бути вашим пріоритетом, незважаючи на ваші головні цілі. Зрештою, є можливість удосконалити своє здоров'я та статуру шляхом насичення поживними компонентами з фруктів та овочів. Але навіщо купувати в магазинах дорогу спаржу з Перу чи фрукти не зрозуміло звідки, коли мати природа надає місцеві поживні та смачні варіанти з кожною зміною сезону?

Як тільки погода змушує нас одягати светри, настав час скористатися численними перевагами для здоров'я, які пропонують сезонні фрукти/овочі. З урахуванням сказаного, ці три осінні відмінники є вершками врожаю, і їх варто зробити регулярною частиною вашого меню. Крім цього, ви можете заощадити значну суму грошей на цих продуктах.

  1. Груші

Звичайно ж, ви чули, що найкориснішим осіннім фруктом є яблуко. Як з'ясовується, інший осінній фрукт може забезпечити більшу користь, ніж благотворне яблуко: груша.

Дослідження 2015 Університету штату Луїзіана підтвердило, що люди, які вживають груші регулярно, менш імовірно мають небажані кілограми жиру. Використовуючи дані майже 10-річного національного дослідження здоров'я та харчування, де брали участь 24,808 дорослих осіб, дослідники зазначили, що регулярно вживають груші у своєму раціоні, люди мали вагу в середньому на 4кг менше, ніж ті, хто цього не робив, хоча, загальне вживання калорій у всіх було приблизно аналогічним.

Одна з причин, чому груші є чудовим інструментом у бою з небажаною вагою, полягає в тому, що одна груша містить 6г клітковини (на 33% більше, ніж в аналогічній частині яблук). Клітковина надає значну підтримку здорового рівня цукру в крові, підвищує ситість, що зменшує потяг до їжі, і сприяє приборканню голоду, в результаті допомагаючи вам дотримуватися схеми дієти.

Крім цих фактів, дослідникам у цьому дослідженні вдалося встановити, що, незважаючи на похвальну користь великого вживання груш, лише 2% американців з'їдали один фрукт на день. Це поганий факт, враховуючи, що особи, які вживають у раціоні груші, піддавалися на 35% менше наявності надмірної ваги і було встановлено, що мали високі рівні споживання додаткових необхідних поживних компонентів: вітамін С, калій, магній.

Існує два основних типи груш: європейські та азіатські. Перші мають яскраво виражену збільшену нижню форму, з якою ви, мабуть, стикалися. Азіатський тип часто більш однорідний за своїм кольором і формою.

Даний фрукт є ідеальним варіантом перекушування, але також можна розглянути питання про додавання їх у вівсянку, йогурт, тости (спробуйте помістити його шматочки поверх мигдальної олії), і навіть салати для надання солодкого смаку овочам.

  1. Пастернак

Пастернак належать до сімейства зонтичних, в якому найпопулярнішою частиною є морква. Можливо, Багс Банні мав вибрати пастернак замість моркви, що забезпечує потужною кількістю поживних речовин!

Для початку пастернак надає щедроти харчових волокон, приблизно 7г у чашці. Це майже в 2 рази перевищує показник того самого розміру порції моркви (3,4г). Ми вже хвалили волокно та його значну роль у контролі жирових відкладень, але воно також є справжньою ракетою-носієм здоров'я.

Дослідження з журналу геронтологи підтвердило, що раціон із високим вмістом компонентів клітковини здатний призвести до здорового старіння.

Отже, якщо ви хочете насолоджуватися великою кількістю днів народжень у першокласній формі, дотримуйтесь здорового харчування, включаючи волокнисті харчові продукти, як пастернак. Інші основні харчові моменти даного коренеплоду включають список вітамінів/мінералів (вітамін К, вітамін С, магнію, калій, фолієва кислота). Цей поживний продукт також є дуже низькокалорійним і здатний допомогти збільшити харчовий об'єм без перебільшення калорій.

Потрібно знати: пастернак менший і тонкий, як правило, має смак солодший і менш дерев'яний. На відміну від коренеплоду моркви, пастернак майже завжди смачніший, коли він приготований через гіркуватий смак, який він випромінює у сирому вигляді.

Їжте більше: обсмажування, пропарювання, варіння, приготування у вигляді пюре, у супах – одні з різноманітних способів насолоди пастернаком. Для простого приготування продукту, який має трохи горіховий, солодкий смак, спробуйте наступний спосіб: багато нарізаного пастернаку з незначною кількістю оливкової олії розмістіться на листі для випічки. Запікайте в духовці при температурному режимі 200С, поки овоч потемніє і стане м'яким. Зазвичай це триває близько 30 хвилин.

  1. Топінамбур

Головний поживний козир цих вузлуватих бульб полягає у значній наявності розчинного волокна (інулін). Він є пребіотик, що служить джерелом харчування для корисних бактерій в кишечнику. Раціон із значним вмістом пребіотиків позитивно впливає на кишечник та імунне здоров'я.

Потрібно знати: найкращим варіантом топінамбуру є твердий плід із рівним світлим відтінком. Виключайте плоди, які мають паростки, зморшкувату шкірку або вкраплення, оскільки їхній смак далекий від приємного. На щастя, їхня тонка шкіра не повинна бути очищена перед їжею, але ви можете це зробити, якщо так віддаєте перевагу.

Даний плід можна застосовувати в раціоні навіть у сирому вигляді, так що просто наріжте його досить тонко і додайте салати або макаронні страви для смачного хрускоту. Або, розріжте його на більші шматки і використовуйте як основу під намазування.

Для отримання більш здорового варіанта картоплі фрі, поріжте так само пастернак, потім зануріть в оливкову олію, приправте нарізаним свіжим чебрецем/розмарином, сіллю і перцем. Запікайте його при температурному режимі 180С градусів, приблизно п'ятнадцять хвилин або до хрусткої скоринки.

Поділитися:

Останнє в розділі