ПРОТЕЇНОВІ СМУЗІ, ЯКІ ТИ БУДЕШ РОБИТИ НА СВОЄЇ КУХНІ!

ПРОТЕЇНОВІ СМУЗІ, ЯКІ ТИ БУДЕШ РОБИТИ НА СВОЄЇ КУХНІ!

08.12.2015

Один з найпопулярніших і найсмачніших способів отримати суміш поживних речовин, протеїну та нормального смаку – це змішати їх у вигляді смузі. Якщо ви колись замовляли протеїнову смузі, ви бачили, як його роблять. Протеїновий порошок невідомої марки, трохи рідини, трохи інших компонентів та вуалю – смузі готовий! Робити вдома протеїнові смузі – такі ж, як ви колись купували, це не складно. Загалом-то, це дуже просто. З хорошим блендером та інструкцією ви будете збивати свої здорові, багаті на білок смузі – такі, які захочете! Звичайно, ви можете купувати готовий продукт, але приготування власних напоїв дасть вам повний контроль над компонентами, складом БЖУ в кожному смузі. А головне, ви будете готувати їх відповідно до своїх цілей. Давайте почнемо! Хто знає, може ви станете майстром з приготування смузі.

СУПЕР-СМУЗІ: СІМ КРОКІВ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ

1. ОБЕРІТЬ КРАЩИЙ БЛЕНДЕР

Так це можливо. Знайдіть ідеальний блендер для ваших смузі: він повинен добре змішувати та збивати тверді компоненти. Намагайтеся вибрати блендер з високою чашею, хорошими лезами, мірними мітками та набором швидкостей. Ринок запропонує вам і бюджетні, і дорожчі варіанти.

1. ОБЕРІТЬ РІДИНУ – ОСНОВУ ДЛЯ СМУЗІ

Почніть із 115-240 мл рідини. Скільки ви її додаватимете залежить від текстури, густоти, однорідності смузі.

Ми вибрали чотири основи для смузі:

  • Молоко (коров'яче, мигдальне, соєве, кокосове)
  • Вода
  • Чай
  • Лід

Додати більше рідини для негустого смузі; додайте менше, якщо хочете більше густини – як у замороженому йогурті. Молоко створить приємну кремовість. Лід робить смузі схожим на мілкшейк, тільки корисніше!

1. ДОДАТИ ПРОТЕЇН

Спробуйте поєднувати кілька типів протеїну. Наприклад, грецький йогурт та сироватковий протеїн. Це збільшить дозу протеїну, додасть текстури та смаку.

Кращі протеїни для смузі:

  • Сироватковий або казеїновий протеїн (будь-який смак)
  • Рослинний протеїн (рис, соя, коноплі тощо)
  • Нежирний йогурт без добавок
  • Грецький йогурт
  • Тофу

Деякі протеїнові суміші «загуснуть» смузі більше за інші. Наприклад, казеїн зробить напій дуже густим, його незручно питиме. Розбавте такий напій приблизно 120 мл рідини пункту 2.

1. ДОДАЙТЕ ОВОЧІ

Смузі - чудовий спосіб додати щось овочеве. Наприклад, у шпинату немає яскраво вираженого смаку та запаху, але є величезна поживна цінність. Жменьки овочів буде достатньо.

Кращі овочі для смузі:

  • Шпинат
  • Буряк
  • Солодка картопля
  • Листова капуста калі
  • Рослинні харчові добавки.

Шпинат поєднується з усім, шоколадний протеїн - з солодкою картоплею, протеїн зі смаком кориці вживається з буряком. Якщо ви використовуєте багаті на рідину овочі на кшталт огірка або селери, не забудьте додати менше базової рідини.

1. ДОДАТИ ФРУКТИ

Фрукт зроблять смузі солодким і збагатять текстуру, наповнять ваші клітини корисними фітонутрієнтами, вітамінами та мінералами. Підходять заморожені чи свіжі фрукти. Тільки от заморожені зроблять ваш напій густішим.

Додайте в смузі:

  • Ягоди (чорниця, малина, ожина, полуниця)
  • Банани
  • Персики
  • Ананас
  • Манго
  • Яблука
  • Вишні.

Якщо ви дотримуєтеся низькокалорійної дієти, не додавайте фрукти.

 

1. ДОДАЙТЕ ДЛЯ В'ЯЗКОСТІ

Змішайте ці компоненти з вже готовим смузі – вони зроблять напій смачним та стійкішим.

Додаткові інгредієнти:

  • Насіння чиа
  • Горіхове масло
  • Насіння льону
  • Кокосова стружка
  • Кориця
  • Граноли.

Горіхи та горіхове масло додадуть смузі насичений, приємний смак і зарядять організм корисними жирами. Це висококалорійні продукти – зроблять смузі справжнім гейнером!

1. ДОДАЙТЕ ПІДСЛАСНИК

Трохи солодощі не завадить, але не перестарайтеся. Це може бути стевія, нектар агави, мед, кленовий сироп.

***

Звичайно, всі ці правила – лише посібник до дії. І це не вичерпний список у будь-якому випадку. Якось ви підвищите свою майстерність у приготуванні смузі, дізнаєтеся, що вам подобається і не подобається, і створите власний унікальний протеїновий смузі!

 

Поділитися:

Останнє в розділі