4 причини, чому молочні продукти повинні бути у вашому плані харчування

4 причини, чому молочні продукти повинні бути у вашому плані харчування

02.09.2016

 

Якщо ви тренуєтеся, щоб придбати або покращити силові можливості та продуктивність, тоді у вас точно є союзники у молочній секції магазину. І на відміну від минулих часів 20 або близько того років тому, зараз є набагато більше вибору, ніж просто молоко і сир. Сучасні молочні продукти також, як правило, мають безліч смаків та виборів, наприклад:

- Грецький йогурт

- Сир Рікотта

- Сир

- Козяче молоко та сир

- Кефір

- Безлактозне молоко та йогурт

Кожен із них, як молоко та сир, звичайно, пропонують серйозні переваги для інтенсивного тренування спортсмена чи честолюбного атлета.

Білок із чашки

Звичайно, ваш сироватковий протеїн має багато переваг, але він діє значно краще, коли вже є живильна основа, що працює в організмі. Молочні продукти можуть допомогти як лакто-вегетаріанцям, так і м'ясоїдам, тому їх кількість білка не порушує харчові вимоги.

Існує хороша причина, чому така кількість молочних продуктів належить до списку найкращих білкових джерел. Один кухоль коров'ячого молока містить 8 грамів білка, а один кухоль грецького йогурту містить десь 16-25 грамів. Сир і рікотта також пропонують хорошу порцію білка, тому вони були таємною зброєю спортсменів з давніх-давен.

У той час як іноді приймати сироватку або казеїн поодинці теж добре після навантажень або перед сном, відповідно, молочні продукти пропонують ті ж білки, що робить їх ідеальним доповненням закуски, що відновлює, або повноцінної страви в будь-який час дня.

 

Багаті поживними компонентами

Крім білка у складі молочних продуктів є багата наявність кальцію/вітаміну D, обидва яких є корисними для ваших вправ. Кальцій відіграє значну роль у здоров'ї кісток та м'язових скороченнях, тоді як вітамін D відіграє значну роль у здоров'ї кісток, утворенні сили та підтримці імунної функції. Крім того, молочні продукти мають імуностимулюючі білки, такі як бета-лактоглобулін/альфа-лактальбумін.

Бажаєте підвищити ваше пробіотичне вживання? Спробуйте кефір, йогурт, грецький йогурт чи кварк. І якщо ви хочете вживати багато їжі без надмірної кількості калорій, ви можете вибрати сорт із нижчим жировим вмістом майже кожного молочного продукту.

Можливості жирової втрати

Молочні продукти, як було показано, теж впливають на втрату ваги. Одна з причин такого факту полягає в тому, що молочні продукти є відмінним джерелом кальцію, і існує зв'язок між низьким рівнем компонента кальцію і ожирінням у населення.

Одне дослідження вивчало дві групи з надмірною вагою: одна група вживала одну порцію (близько 240мл) молочних продуктів щодня, тоді як інша група вживала три такі порції. На першій фазі дослідження, випробувані зберегли свої звичайні вправи та дієтичні звички. Під час другого етапу кожен з них мав дефіцит 500 калорій, щоб сприяти зниженню ваги.

Група з трьома порціями молочних продуктів на день втратила значно більше ваги як під час першого, так і в період другого етапу дослідження. Вони також втратили дійсно менше м'язів тіла, порівняно з групою з низьким рівнем вживання молочних продуктів протягом обох фаз.

Дослідники припустили, що збільшення щоденного кальцію відіграє вагому роль у гальмуванні збільшення ваги, а також, що вітамін D впливає на пригнічення кортизолу, що допомагає додатково зменшити жирові відкладення. Крім того, вони пов'язані з мінімальною втратою м'язової маси через високий вміст амінокислот з розгалуженим ланцюгом, які містять молочні продукти.

Особисті переваги

Непереносимість лактози? Спробуйте молоко/йогурт без лактози, і ви все також отримуватимете переваги молочних продуктів, які вони пропонують. Сьогодні існує безліч виробників молочних продуктів на вибір. Спробуйте звичайний грецький йогурт, оскільки він містить менше лактози, ніж багато видів молока чи сиру.

А якщо ви прагнете виключати молочні продукти в цілому, вживайте молочні альтернативи, які зараз доступні!

Поділитися:

Останнє в розділі